Pazartesi, Mart 05, 2007

Pancar Turşusu



Malzemeler
5-6 adet orta boy pancar
1 çay bardağı sirke
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
2 diş sarımsak (ezilmiş)

Yapılışı
Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. (Tefal düdüklüde pim 1. derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor.) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.
Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun. Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin. Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin. Ertesi gün servise hazırdır.
Afiyet olsun.

1 Comments:

At 21/3/07 03:41, Blogger aslı said...

ay o ne güzel bi görüntü öyle vallahi tamda yemek saati,ellerinize sağlık...bende beklerim

 

Yorum Gönder

<< Home