Patates Salatası
Malzemeler
3-4 adet orta boy patates
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
1 demet dereotu veya yarım demet maydonoz
2-3 diş sarımsak
tuz
Yapılışı
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan iyice haşlayın. İyice yumuşadıklarında kaynar sudan alın ve elinizin dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde kabuklarını soyun.
İster çatalla, ister rondoda patatesleri ezin. İçine zeytinyağ, limon suyu, kıyılmış dereotu ve çok az tuzla dövdüğünüz sarımsakları ilave edin. Tuzunu koyup iyice karıştırın.
Arzu ettiğiniz çukurca bir kabı streç folyo ile kaplayın. Patates salatasını sıkıca içine doldurun. Üst yüzeyini düzleyin. Bu kabın üzerini yine streç ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Servisten hemen önce arzu ettiğiniz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Zeytinle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...
2 Comments:
Bir hayli tecrübe sahibi olan birinden yemek tarifleri almak güzel. Bir de deneyecek kadar yürekli biri olsa yanımda iyi olurdu.(!?) Bu arada bizim buralarda zeytinler toplandı, yemeklik çizik ve kırma zeytinler ağızları tatlandırmaya başladı. Biz de yaptık tabii ki...Bilginize arzeder, talebi olanlara az miktarda yaptığımız çizik yeşil zeytinden, yani yemeye hazır zeytinden ve zeytin yağından gönderebileceğimizi gururla belirtirim. Saygılarımla
haralagrele@gmail.com
suat evşen
Suat Bey, Notunuzu yeni gördüm. Bilgi için çok teşekkürler.
Yorum Gönder
<< Home