Pazar, Nisan 09, 2006

Çalı Fasulyesi Salatası

Bu tarifi, eşimin ablası geçen yaz gittikleri bir arkadaş davetinde tatmış. Yapmak bu sene kısmet oldu. Ben çalı fasulyelerini ince uzun şeritler halinde haşlamıştım ama yemesi bu şekilde zor oluyor. 2-3 santim uzunlukta doğranırsa çatala daha rahat gelir sanıyorum.

Malzemeler
250 gr. çalı fasulyesi
1 kutu mısır
1/2 demet dereotu
zeytinyağ, limon, tuz

Yapılışı
Çalı fasulyelerini ayıklayıp yıkadıktan sonra arzu ederseniz önce ince şeritler halinde, sonrada 2-3 cm boylarında doğrayın. Kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Zeytinyağ, limon ve tuzu iyice çırpın. Fasulyelere doğranmış dereotu ve msır ilave edip, sos ile tadlandırın.
Yaz sofraları için ideal.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home